Village People са доволни, че Donald Trump повече няма да използва песните им

Диско хитът звуча и на прощалната му реч вчера в Мериленд

21 януари 2021
social
Снимка от БТА

Village People публикуваха изявление, след като тяхната песен "Y.M.C.A." отново беше използвана от екипа на вече бившия президент на САЩ Donald Trump, този път на последното събитие с негово участие вчера.

Диско хитът от 1978 г. многократно е звучал по време на публични изяви на Trump през последните четири години, въпреки настояването от страна на групата тази практика да бъде прекратена.

Trump пусна "Y.M.C.A." един последен път по време на прощалната си реч във военната база Andrews в Мериленд вчера, малко преди полагането на клетва от новия президент на САЩ Joe Biden във Вашингтон.

Пред сайта TMZ от Village People казаха, че много отдавна за забранили на Trump да използва музиката им за публичните си събития, но "Тъй като той е хулиган, молбата ни беше игнорирана. За щастие, той вече е вън от Овалния кабинет, така че злоупотребата с музиката ни най-после приключи". Групата се надява да бъде инициирана промяна в законодателството за авторските права, което да даде повече контрол на артистите и издателите на музика върху използването на творчеството им за публични цели.

След потвърждаването на победата на Biden срещу Trump през ноември, симпатизанти на демократа се събраха пред Белия дом и танцуваха под звуците на "Y.M.C.A.", за да се подиграят на губещия. 

Новини