Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Вим Вендерс идва в София на 5 април
Вим Вендерс идва в София на 5 април
Вим Вендерс идва в София на 5 април Понеделник, 01.04.2019 г., 17:03 ч. Световноизвестният режисьор пристига у нас като посланик на кампания за безопасен интернет

Световноизвестният режисьор Вим Вендерс пристига в София на 5 април по покана на българския еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

Носителят на "Оскар", германски режисьор, фотограф, писател и сценарист ще е на посещение у нас, за да се включи заедно с комисар Габриел в дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.

Мария Габриел и Вим Вендерс ще дискутират въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

Двамата ще посетят и Дома на киното за специална прожекция на филма "Хотел за милион долара". След прожекцията Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема "Европа създава: нови възможности за европейските творци". В дискусията ще вземе участие и министърът на културата Боил Банов.

Коментари