Влизаме в Англия с отрицателен PCR тест, а от октомври - с паспорт

Удължават срока за кандидатстване за обучение на Острова

09 януари 2021
social
Снимка от pxhere.com

Всички пристигащи от чужбина в Англия, включително граждани на Обединеното кралство, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди заминаването.

„Пътниците ще бъдат обект на незабавна глоба от £ 500, ако не спазват новите разпоредби”, се казва в прессъобщение на министерството на транспорта.

Отрицателният тест обаче не освобождава пътниците от необходимата 10-дневна самоизолация след пристигане в Англия. Подобни изисквания скоро могат да бъдат въведени и от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

След поредния локдаун във Великобритания системата за подаване на кандидатури за обучение обяви удължаване на крайния срок - до 29 януари вместо 15 януари. За момента няма други промени в условията и процеса на кандидатстване за българските студенти. След Брекзит таксите ще стигнат 16-18 хиляди британски лири. Отпада и възможността за кредит от държавата.

Гражданите на ЕС няма да могат да влизат във Великобритания само с лични карти от октомври. Вместо това ще трябва да представят паспорти. Това става на фона на засилващите се притеснения от разпространението на фалшиви лични карти на европейски страни, съобщава британският в. „Телеграф“, цитиран от Ройтерс.

Новини