The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Вода с лимон, чай и сауна помагат за лятната детоксикация
Вода с лимон, чай и сауна помагат за лятната детоксикация
Снимка: pxhere.com
Вода с лимон, чай и сауна помагат за лятната детоксикация Неделя, 25.07.2021 г., 08:17 ч. Най-важното е да се намали количеството захар, което консумирате

За детоксикация през лятото не се нуждаете непременно от бани или скъпи процедури.

Можете само с няколко прости начина да детоксикирате тялото си, но също така и да се сдобиете с по-добро настроение и енергия.

Според много експерти първата стъпка, която трябва да предприемете, е да намалите количеството захар, което консумирате. Това включва мед, кафява захар и други изкуствени подсладители. Това е нужно, защото когато консумирате повече захар, имате нужда от повече инсулин, което влияе зле на панкреаса и отнема енергията ви. По този начин този навик може да ви направи хронично уморени в дългосрочен план, да допринесе за развитието на рак и да причини наднормено тегло.

Започнете деня с вода - ако добавите малко лимон към водата, която пиете сутрин, това ще насърчи детоксикацията и ще рехидратира вашата система. Това също ще допринесе за по-добро храносмилане.

Раздвижете се – експертите смятат, че тези, които спортуват, имат значително по-малко токсини в тялото си, отколкото тези, които изобщо не са активни.редовните упражнения допринасят за по-добро кръвообращение.

Пийте много билков чай, който предотвратява преяждането и прочиства тялото ни от токсини и вредни вещества. Още повече, че кофеинът в чая е по-добър от този в кафето, тъй като има по-добър ефект върху тялото ни.

Яжте органична храна, богата на плодове и зеленчуци, семена и ядки, пълнозърнести храни. Избягвайте преработените храни, които само стимулират натрупването на токсини в тялото.

И за финал - няма нищо по-добро за тялото от детоксикацията чрез сауна.

Коментари