Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Връчват награда "Златен век" на Васил Найденов
Връчват награда
Снимка: БГНЕС
Връчват награда "Златен век" на Васил Найденов Петък, 22.05.2020 г., 17:38 ч. Министерството на културата отличава над 70 личности и институции за изключителен принос към българската култура по повод 24-и май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Министерството на културата отличава 72 изявени личности и институции за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24-и май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

Огърлие „Златен век“ и парична награда са присъдени на оперната певица Александрина Пендачанска и на легендата на българската естрадна музика Васил Найденов. Звезда „Златен век“ и парична награда ще получи и още една добре позната певица - Мими Николова, както и актьорът и водещ на "Минута е много" Петър Вучков.

Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента заради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19.

Коментари