Вторият албум на Lewis Capaldi е готов

Записът ще бъде придружен от мащабно турне

18 октомври 2022
social
Снимка от twitter

След успеха на сингъла “Forget Me”, Lewis Capaldi обяви, че ще издаде втория си албум. Заглавието е “Broken By Desire To Be Heavenly Sent”.

Дебютният запис на шотландския певец “Divinely Uninspired To A Hellish Extent” излезе през 2019 г. и се изстреля директно на първо място в британската класация. Албумът е в чарта вече 178 седмици. 

Неговият наследник ще се появи на 19 май 2023 г. и ще бъде придружен с мащабно турне във Великобритания и Европа, което стартира още през януари и ще продължи до средата на март. Предвидени са близо 20 дати в държави на Стария континент като Полша, Чехия, Германия, Франция, Италия и Испания. 

Lewis казва за албума: "Не искам да създавам свое ново звучене или да се преоткривам. Песните, които искам да пиша, са емоционални, за любов и загуба”.

За работния процес, осъществен в дома му музикантът разказва: “Струваше ми се, че звуча по-добре, защото си бях отпуснат и спокоен в моята си пещера. Освен това, голяма част от записа е направен с участието на почти същите хора, с които работихме по първия: TMS, Phil Plested, Nick Atkinson и Edd Holloway. Поне един от тях е в почти всяка песен. Аз съм готов. Песните също”. 

Предстои Lewis да разкрие съдържанието на албума.  

 

 

Новини