The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Walt Disney изпревари Netflix по абонати
Walt Disney изпревари Netflix по абонати
Снимка: Logos
Walt Disney изпревари Netflix по абонати Петък, 12.08.2022 г., 07:50 ч. Медийният гигант ще повиши месечната цена на Disney+ без реклами с 38%

Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона стрийминг потребители и обяви, че ще увеличи цените за потребителите, които искат да гледат Disney+ или Hulu без реклами.

Медийният гигант ще повиши месечната цена на Disney+ без реклами с 38% до 10,99 долара през декември, когато ще започне да предлага нова опция, която включва реклами на сегашната цена.

През 2017 г. Disney заложи бъдещето си на изграждането на стрийминг услуга, която да се конкурира с Netflix, тъй като аудиторията се пренасочи от традиционната телевизия към онлайн излъчване.

Пет години по-късно Disney изпревари Netflix по общ брой потребители на стрийминг услуги. Компанията добави 14,4 млн. клиенти на Disney+, надминавайки прогнозираните от анализаторите 10 млн. клиенти, след като пусна сериала "Междузвездни войни" "Оби-Уан Кеноби" и "Г-жа Марвел" на Marvel.

В комбинация с Hulu и ESPN+ Disney заяви, че в края на тримесечието през юни е имала 221,1 млн. абонати на стрийминг услуги. За същия период стрийминг абонатите на Netflix са били 220,7 млн.

Коментари