Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Yesterday" на "Бийтълс" - най-хубавата песен в историята
"Yesterday" на "Бийтълс" - най-хубавата песен в историята Петък, 31.05.2019 г., 11:25 ч. Класацията е съставена според продажбите, броя на кавърите и популярността на песните сред меломаните

Хитът "Yesterday" на "Бийтълс" от 1965 г. е най-хубавата песен в историята на човечеството според класация на финансовия портал 24/7 Wall Street. Класацията е съставена, като са отчетени продажбите, престоят в чарта за сингли на "Билборд", броят на кавърите и популярността на песента сред меломаните.

"Yesterday" има 665 кавъра. В класацията за сингли Хот 100 на "Билборд" тя се задържа 11 седмици. Автор на "Yesterday" е Пол Маккартни. В Европа песента е издадена в албума "Help!", а в САЩ като сингъл.

На второ място е "Like a Bridge over Troubled Water" на "Саймън и Гарфънкъл" от 1970 г. Тя има повече от 400 кавъра, а в класацията за сингли на "Билборд" се задържа 14 седмици.

На трето място е "Rolling In the Deep" на Адел от 2010 г. Тя се задържа 65 седмици в Хот 100 и има 84 кавъра.

В челната десетка са също "Hey Jude" на "Бийтълс", "All of Me" на Джон Леджънд, "Bad Romance" на Лейди Гага, "Bohemian Rhapsody" на "Куин", "Let It Be" на "Бийтълс" и "Ain't No Sunshine" на Бил Уидърс.

В класацията влизат 100 песни, като най-много хитове сред тях има именно ливърпулската четворка. 

Коментари