Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
За здрав и спокоен сън - вземете си куче
За здрав и спокоен сън - вземете си куче
За здрав и спокоен сън - вземете си куче Вторник, 20.11.2018 г., 08:10 ч. Четириногият приятел в леглото създава комфорт и спокойствие

Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги допускат да спят в леглото си, пише в. "Дейли мейл". Животните дори могат да ги предпазят от кошмари.

Вестникът цитира проучване, според което най-добрият приятел на човека се оказва по-добър партньор в съня, отколкото мъжете.

Кучетата по-рядко смущават съня на господарката си, като й дават по-силно чувство за сигурност и комфорт. Това може би се дължи на факта, че в тях е генетично заложено да прогонват непознати и натрапници и да отделят топлина.

Авторката на изследването Джили Купър, известна 81-годишна британска журналистка и писателка, се включила в изследване сред 1000 британски жени. Самата тя допуска своята хрътка Блубел да топли леглото й. Нейният покоен съпруг приживе силно се противопоставял на тази практика и имал много лош сън.

Според проучването кучетата помагат на стопаните си да изградят здрав режим на лягане, което допълнително стимулира това да се наспим пълноценно.

Изследователите предупреждават, че не всички пухкави домашни любимци са добри за съня. Котките в леглото на стопанката например също толкова често нарушават съня, колкото и партньорите от мъжки пол.

Коментари