Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Забраненият град в Пекин отваря врати на 1-и май
Забраненият град в Пекин отваря врати на 1-и май
Снимка: pixabay.com
Забраненият град в Пекин отваря врати на 1-и май Четвъртък, 30.04.2020 г., 15:23 ч. Императорският дворец затвори на 25-и януари, когато започна кризата с коронавируса в Китай

Забраненият град в Пекин ще отвори отново на 1-и май, след като три месеца стоя затворен заради кризата с новия коронавирус, което е поредният признак, че нещата в Китай се завръщат към нормалното.

Императорският дворец близо до площад "Тянанмън" затвори на 25-и януари, когато властите наредиха спиране на работата на всички туристически обекти и карантинираха цяла провинция.

Броят на туристите, на които сега ще се разрешава на влизат в Забранения град, ще е само по 5000 души на ден спрямо 60 000 преди пандемията. Посетителите ще трябва да носят маски и да показват здравния си код на мобилния си телефон, с който доказват, че не са носители на вируса. Те освен това ще трябва да стоят поне на един метър едни от други, заявиха властите. На входа ще се правят измервания на телесната температура и всеки с висока температура или кашлица ще бъде връщан.

Неотдавна Пекин съобщи, че и музеите в града ще отворят врати от 1-и май.

Коментари