Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Задържаха заподозрени за побоя над Слави Ангелов
Задържаха заподозрени за побоя над Слави Ангелов
Снимка: БГНЕС
Задържаха заподозрени за побоя над Слави Ангелов Четвъртък, 23.04.2020 г., 15:57 ч. Журналистът беше нападнат миналия месец пред дома си

Престъпна група, която се занимава със силови действия и побои, беше задържана при операция на МВР и прокуратурата. Част от арестуваните са заподозрени за нападението над журналиста Слави Ангелов миналия месец.

Акцията започна днес преди обяд в къща, намираща се на столичната улица „Черковна“. Екипи на СДВР и прокуратурата са задържали няколко души.

Главният прокурор Иван Гешев обясни: „Група, занимаваща се – така да го кажем, със силови действия, включително и с нанасяне на телесни повреди. Това, което мога да потвърдя е, че един от случаите, който се разследва, касае вашия колега журналист Слави Ангелов. Единственото, което можем да кажем към момента още е, че се извършват активни действия по разследването - претърсване на леки автомобили, на множество адреси. Не мога да потвърдя към момента дали и колко лица са задържани по закона за Министерството на вътрешните работи за 24 часа. В рамките на утрешния ден, след обобщаване на събраните днес доказателства, наблюдаващите прокурори ще преценят кои, колко и за какви престъпление ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми“.

Претърсванията и разпитите ще продължат през целия ден.

Коментари