Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Захарта - виновник за появата на бръчки
Захарта - виновник за появата на бръчки
Захарта - виновник за появата на бръчки Четвъртък, 08.11.2018 г., 16:49 ч. При високи нива на кръвната захар кожата започва да губи своята еластичност и колаген

Едно от най-големите притеснения на жените е, как захарта ще повлияе на фигурата им, но тя има отрицателен ефект и върху кожата на лицето.

Според учените жените не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето, които сладкото причинява. Проучванията сочат, че захарта е най-големият враг на кожата. Остаряването и бръчките става, когато кръвната ни захар е прекалено висока. Тогава кожата започва да губи своята еластичност и колаген.

Според някои дерматолози отстраняването на сладкишите от дневното меню ще ни помогне да изглеждаме 10 години по-млади. Така че, колкото и изкушаващо да ни изглежда парчето торта, трябва да се замислим преди да го изядем цялото.

Друго изследване сочи, че последствията от отказа на сладко са сходни с последствията от отказа на наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време.

Според учените захарта е символ на любов, защото първата храна, която сме приели като бебета е майчината кърма, която съдържа лактоза или млечна захар. Затова почти няма човек, който да не обича сладко.

Да променим вкусовете си изисква време, така че оказването от десертите трябва да стане постепенно.

А, ако не можете напълно да се лишите от сладкото удоволствие в живота, опитайте да го замените с плодове.

Коментари