Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
“Замръзналото кралство 2” вече чупи рекорди
“Замръзналото кралство 2” вече чупи рекорди
Снимка: Forum Film Bulgaria
“Замръзналото кралство 2” вече чупи рекорди Понеделник, 25.11.2019 г., 10:18 ч. Продължението на анимацията от 2013г. с огромни печалби от билети след дебютния си уикенд по кината

Принцеса Анна и кралица Елза разтопиха сърцата по целия свят и триумфално се завърнаха на върха на бокс-офиса. Продължението на култовата анимация “Замръзналото кралство” събра рекордните 127 милиона долара приходи в САЩ и още 223 милиона в останалата част на света през премиерния си уикенд по кината.

Frozen2.jpg

В Северна Америка постави рекорд по печалба през месец ноември и се оказа третият най-печеливш анимационен филм в региона след “Невероятните 2” и “Търсенето на Дори”.

В останалата част от света също паднаха рекорди - “Замръзналото кралство 2” е с най-големи приходи от билети за всички времена за анимационен филм във Великобритания и Франция. Върхови постижения лентата на Jennifer Lee и Chris Buck отбеляза и в Китай, Япония, Южна Корея, Германия и Испания.

Оригиналният филм от 2013г. спечели 1.28 милиарда долара в световния бокс-офис и се превърна в най-печелившата анимация на всички времена. А вечното припяване на Елза от саундтрака “Let It Go” спечели “Оскар” за най-добра оригинална песен към филм, както и награда “Грами” в аналогичната категория.

Новата песен, която претендира да повтори този успех е “Into The Unknown”, която в саундтрака се изпълнява от Panic At The Disco, a във филма отново е с гласа на Idina Menzel.

“Замръзналото кралство 2” вече е и по българските кина.

Коментари