Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Започна ежегодният Фестивал на леда и снега в Харбин
Започна ежегодният Фестивал на леда и снега в Харбин
Започна ежегодният Фестивал на леда и снега в Харбин Вторник, 08.01.2019 г., 11:35 ч. Миналата година за събитието китайският град посрещна над 1,4 милиона туристи

За 35-ти път град Харбин показа защо е една от най-красивите зимни столици в света с откриването на Международния фестивал на леда и снега в събота. Традиционното събитие в столицата на китайската провинция Хъйлундзян се провежда за първи път през 1985 г, като тогава се нарича Изложба на ледени фенери.

harbin 2019

 

Днес той е един от четирите най-големите фестивали на леда и снега в света заедно с тези в Сапоро, Квебек и Холменколен.

Харбинският фестивал, който привлича милиони туристи от цял свят, продължава до края на февруари и се припокрива с едни от най-важните празници в страната, а именно Китайската нова година и Празника на фенерите. Той се е превърнал също във визитната картичка на града и главния източник на приходи от процъфтяващия зимен туризъм.

harbin 2019

 

Фестивалът включва близо 100 мероприятия като зимно плуване и състезания по изработка на ледени скулптури. Една от водещите атракции е паркът “Свят на леда и снега”, който се простира на площ от 600 хиляди квадратни метра. Миналата година той е бил посетен от над 1.4 милиона туристи, а приходите от продажба на билети са надвишили 52 милиона долара.

harbin 2019

 

Коментари