Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Започна раздаването на пакети с храна за нуждаещи се
Започна раздаването на пакети с храна за нуждаещи се
Снимка: БТА
Започна раздаването на пакети с храна за нуждаещи се Събота, 04.04.2020 г., 08:41 ч. Индивидуалните пакети са със средно тегло 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др.

Над 41 000 нуждаещи се в страната ще получат пакети с 16 хранителни продукта от първа необходимост. Ще бъде раздадена 1400 тона храна. От помощта ще се възползват предимно възрастни над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи.

Индивидуалните пакети са със средно тегло 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския червен кръст.

С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания. До момента са раздадени почти 6000 тона пакети с храна на 457 000 лица и семейства.

Коментари