Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
„Зелената богиня“ на Елизабет Тейлър отива на търг
 „Зелената богиня“ на Елизабет Тейлър отива на търг
„Зелената богиня“ на Елизабет Тейлър отива на търг Четвъртък, 25.07.2019 г., 17:42 ч. Любимата кола на актрисата е била в тон със сватбената рокля по време на сватбата й с Еди Фишер

Зеленият „Ролс Ройс” на Елизабет Тейлър - модел „Сребърен облак II” от 1960 г. ще бъде продаден на търг от аукционна къща „Гернси” на 6 август. Любимата кола на актрисата, наречена „Зелената богиня” е била в тон със сватбената рокля на Тейлър по време на сватбата й с Еди Фишер.

Именно по този повод Тейлър си купува колата. Автмобилът ще бъде изложен за продажба пред хотел „Пиер” в Ню Йорк, където Фишър и Тейлър са живели по време на брака си.

От този модел са произведени само двадесет коли. Смята се, че „Зелената богиня” е в отлично състояние, с възстановен двигател и нов кожен салон. Зеленият цвят беше любимият на Тейлър. и съответстваше на сватбената рокля на актрисата.

Заради връзката с легендарната актриса от аукционната къща се надяват цената й да е между 1 и 2 млн. долара, но специалисти заявиха, че не биха се изненадали, „ако цената е по-висока”.

Снимка: БГНЕС

Коментари