Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Земетресение срути природна забележителност в Пуерто Рико
Земетресение срути природна забележителност в Пуерто Рико
Снимка: twitter
Земетресение срути природна забележителност в Пуерто Рико Вторник, 07.01.2020 г., 13:00 ч. Скалната формация Пунта Вентана прилича на малък мост

Една от популярните забележителности на Пуерто Рико се срути след силното земетресение от 5,7 по Рихтер вчера. Скалната формация, позната като Пунта Вентана, която приличаше на малък мост, е паднала в морето.

Трусът беше определен като "най-значителното подобно явление в последно време", след като нанесе материални щети на много къщи и инфраструктурата.

Според специалисти скалната формация е била отслабена от други, по-слаби трусове, което е допринесло за рухването й. Тя привличаше много фотографи и други туристи към тази част на острова.

Тази сутрин ново земетресение с магнитуд 6,6 разтърси територията край бреговете на Пуерто Рико, съобщи Американската служба за геоложки проучвания. Трусът е регистриран в 8:24 ч. централно гринуичко време. Епицентърът се намира на 10 км южно от община Индиос. Огнището е на дълбочина 7 км. Не е получена информация за пострадали и разрушения. Заплаха от цунами не е обявена.

Коментари