Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Звезди събраха 8 млн. за борба с COVID-19
Звезди събраха 8 млн. за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Звезди събраха 8 млн. за борба с COVID-19 Сряда, 01.04.2020 г., 14:33 ч. Благотворителният концерт с водещ Elton John се проведе в неделя

Благотворителният концерт с участието на музикални звезди, които пяха от домовете си, събра близо 8 милиона долара в полза на две организации, подпомагащи борбата срещу коронавируса и американците, сблъскали се с икономически проблеми заради здравната криза, съобщиха спонсорите на събитието. 

В шоуто се включиха изпълнители като Billie Eilish, Backstreet Boys, Lizzo, Alicia Keys, Mariah Carey и Lady Gaga, заснели участието си на смартфони, домашни камери или онлайн платформи. 

Британският певец Elton John се изяви като водещ на концерта от кухнята си.

Едночасовото шоу, излъчено по американска телевизия без реклами, е най-голямата съвместна проява по време на пандемията от коронавируса, целяща да повдигне духа на хората, да набере средства за бойците от първа линия и да напомни на американците да мият ръцете си и да спазват дистанция. 

От медията отчитат, че проявата е проследена от 8,7 милиона телевизионни зрители. Между изпълненията лекари, сестри, шофьори на камиони и служители в магазини разказваха кратки лични истории, докато милиони американци спазват препоръката да си стоят у дома заради пандемията.

 

Коментари