The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Звездите от “Властелинът на пръстените” срещу расизма
Звездите от “Властелинът на пръстените” срещу расизма
Снимка: twitter
Звездите от “Властелинът на пръстените” срещу расизма Четвъртък, 08.09.2022 г., 15:26 ч. Актьорите защитиха колегите си от сериала "Пръстените на властта"

Звездите от филмите “Властелинът на пръстените” заклеймиха расистките нападки към актьорите в сериала “Пръстените на властта”. Elijah Wood, Sean Astin, Billy Boyd и Dominic Monaghan, които участваха в трилогията на Peter Jackson, публикуваха съобщение в социалните мрежи, което гласи “Всички сте добре дошли тук”. Това се случи след като в интернет потребители изразиха недоволството си от избора на тъмнокожи актьори за герои от книгите на Толкин, които са предполагаемо бели.

Актьорите от кинопоредицата публикуваха и снимка, на която носят тениски с нарисувани уши на елфи, хобити и други измислени същества от Средната земя, които обаче са в различни цветове.

В изявление от екипа на новия сериал заявиха, че осъждат тормоза и расизма, на които са подложени колегите им, и подчертаха, че писателят е създал свят, в който свободни същества от различни раси и култури се обединяват срещу злото и това е отразено в новата поредица.  

Коментари