The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почина Еди Кларк от ”Моторхед”
Почина Еди Кларк от ”Моторхед”
Почина Еди Кларк от ”Моторхед” Петък, 12.01.2018 г., 16:17 ч. Причината за смъртта на 67-годишния музикант е пневмония

Еди Кларк от "Моторхед" почина на 67 години от пневмония. Двамата останали музиканти от групата Фил Кембъл и Мики Дий потвърдиха тъжната вест.

Те споделиха на официалната си страница във Фейсбук колко са разстроени да загубят още един член на групата: "Покрусени сме, че трябва да разпространим новината, която преди малко научихме - пишат те. - Едуард Алън Кларк, или както го наричахме Бързия Еди Кларк, почина мирно вчера . . . в болница, където го лекуваха за пневмония".

Китаристът Фил Кембъл, който е в "шок" от новината, нарече Еди "истински рокаджия".

Барабанистът Мики, който е видял съвсем скоро приятеля си, каза, че е бил в "страхотна форма". Той допълни, че Еди, фронтменът Леми Килмистър, който почина от рак на простатата на 70 години през декември 2015 г., и барабанистът от оригиналния състав Фил Тейлър, който си отиде месец преди певеца, ще свирят заедно на небето.

Еди започва кариерата си с блус групата "Зюс". Той се присъединява към "Моторхед" през 1976 г. и свири в нея по времето, когато тя създава някои от големите си хитове, като "Ace of Spades". През 1982 г. напуска и образува групата "Фастуей".

Коментари