The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ продължава и тази година да променя градската среда в България
 Кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ продължава и тази година да променя градската среда в България
Кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ продължава и тази година да променя градската среда в България Понеделник, 18.03.2019 г., 07:00 ч.

 

Кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ продължава и тази година да променя градската среда в България  • Cif отново е тук, за да внесе промяна, да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво

  • Творческият екип на Cif ще почисти и ще върне красотата и градската идентичност на 4 места в България

  • Почисти и разкраси с Cif“ представи първата градска трансформация за 2019 в София – Фонтан „Градски отражения“ в Княжеска градинаСофия, 13 март 2019 г. – Чисто нов градски шедьовър откри националната инициатива „Почисти и разкраси с Cif“ на специално събитие, което събра десетки посланици на промяната към по-чиста и красива градска среда в България. За втора поредна година Cif продължава каузата си да вдъхва живот на занемарени градски пространства.

Миналогодишният добър пример показа, че Cif успя да вдъхнови хиляди хора, с чиято помощ брандът върна красотата на четири градски кътчета в България. Тази година каузата на Cif продължава.

Екипът на кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ е все така мотивиран да даде нов живот на още занемарени пространства в страната. Освен да внесе промяната и да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, мисията на бранда е да създава нови градски шедьоври и да трансформира забравените такива. Cif също така вярва, че съзнанието и отношението на хората се променят, когато средата около тях е чиста и красива.

Чрез инициативата да трансформира различни локации в страната Cif цели да насочи вниманието на хората към проблемните зони в българските градове. Тъжната истина е, че градската ни среда се състои от безброй занемарени, изоставени и разрушени места. Тези места някога са били част от градската култура, а сега са потънали в мръсотия и грозота. Cif е тук, за да сътвори новите градски шедьоври.

За да даде добрия пример, творческият екип на Cif ще преобрази 3 градски кътчета в хода на кампанията, а за четвъртото всеки може да гласува на cifcleans.bg. На сайта потребителите ще могат и да качат своите предложения на още занемарени места в България, които да се състезават за новия си облик.Всеки, качил снимка или гласувал за място, се включва в томболата за седмични награди: безжични слушалки и продуктови комплекти, както и за голямата награда – фотоапарат за моментни снимки.Първата трансформация от кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ отново допринася за вида на емблематичната за София Княжеска градина. Зад паметника на Съветската армия беше преобразен занемарен фонтан, който се превърна в място за срещи и общи спомени. Посланик първата градска намеса е вдъхновяващият влогър и млад режисьор Крис Захариев.

Събитието събра на едно място представители на водещи печатни и електронни медии, инфлуенсъри и граждани. Присъстващите имаха възможността да бъдат сред първите, които да дадат гласа си за вече качените предложения за градска трансформация чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията.

Трансформацията на фонтана включи цялостно професионално почистване на изрисуваните и замърсени компоненти, поставяне на дървени шезлонги за отдих, на кашпи с цветя, които да внесат още повече цвят и красота, както и огледални повърхности, в които да се оглеждат веселите лица на посетителите на градината. Преобразеното място получи и ново име: „Фонтанът на отраженията“.

На откриването момчетата от Freerun Bulgaria чрез паркур изкуството раздвижиха градския шедьовър пред публиката.

Кампанията продължава да трансформира в градовете Плевен и Силистра. Посланик на трансформацията в Плевен е красивото лице на смислените каузи Диляна Попова, а Силистра ще зарадва талантливата певица и актриса Мона Гочева.

За четвъртата трансформация хората могат да гласуват на cifcleans.bg.

На мястото, събрало най-много гласове, ще пристигне посланикът на добрите идеи Мария Силвестър.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" е подкрепена също така и от Move Bg - платформата на създаващите хора, които търсят иновативни решения за обществена промяна, работят за устойчиво развитие, градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Проектът на Cif е реализиран със съдействието на Столична община район Средец.

Може да следите всички новости за кампанията "Почисти и разкраси с Cif" в официалния сайт cifcleans.bg, както и във Facebook.

 

Пълните правила на играта можете да видите тук, а правилата за обработка на личните данни - тук!

Играта вече не е активна.

Коментари