The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
13 години по-късно - "Аватар" се завръща в кината
13 години по-късно -
Снимка: Форум Филм България
13 години по-късно - "Аватар" се завръща в кината Сряда, 24.08.2022 г., 14:25 ч. През септември ще има специални прожекции на световния феномен на Джеймс Камерън по целия свят, включително в България

13 години след като фантастичният епос "Аватар" на Джеймс Камерън промени завинаги света на киното, по целия свят ще има специални прожекции на филма, награден с три статуетки "Оскар". Те ще са своеобразна подготовка за зрителите за предстоящата премиера на продължението на историята за Пандора, "Природата на водата", което се очаква в кината на 16-и декември.

Зрителите от няколко поколения ще могат да видят отново или за първи път на голям екран световния феномен от 2009 г. в технически подобрена версия.

Действието на "Аватар" се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които стоят на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ. В главните роли са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес и Джовани Рибизи.

С приходи от 2,84 милиарда долара, "Аватар" продължава и до днес да бъде най-касовият филм в историята.

Специалните прожекции в кината в България ще бъдат от 23-и септември на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментари