13 години по-късно - "Аватар" се завръща в кината

През септември ще има специални прожекции на световния феномен на Джеймс Камерън по целия свят, включително в България

24 август 2022
social
Снимка от Форум Филм България

13 години след като фантастичният епос "Аватар" на Джеймс Камерън промени завинаги света на киното, по целия свят ще има специални прожекции на филма, награден с три статуетки "Оскар". Те ще са своеобразна подготовка за зрителите за предстоящата премиера на продължението на историята за Пандора, "Природата на водата", което се очаква в кината на 16-и декември.

Зрителите от няколко поколения ще могат да видят отново или за първи път на голям екран световния феномен от 2009 г. в технически подобрена версия.

Действието на "Аватар" се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които стоят на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ. В главните роли са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес и Джовани Рибизи.

С приходи от 2,84 милиарда долара, "Аватар" продължава и до днес да бъде най-касовият филм в историята.

Специалните прожекции в кината в България ще бъдат от 23-и септември на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Новини