Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
47 българи още са на екскурзии в чужбина
47 българи още са на екскурзии в чужбина
Снимка: БГНЕС
47 българи още са на екскурзии в чужбина Четвъртък, 19.03.2020 г., 16:56 ч. Организира се прибирането на чужденците от зимните ни курорти по родните им места

47 организирани туристи от България са извън нашата страна, в Куба, Мексико, Занзибар, Великденските острови, Буенос Айрес. Единствената проблемна дестинация, от която е трудно да се върнат е Буенос Айрес заради ограничените полети. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерски съвет.

Подпомага се отпътуването на чуждестранни туристи от зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово.

Към днешна дата в Банско – курорта под карантина, има 111 чуждестранни туристи. Тази сутрин са отпътували 46 британски граждани, утре се очаква още 29 британски граждани да отпътуват.

"Руските граждани – общо 66, от които 55 през туроператорски компании, останалите индивидуални, има вероятност да не бъдат качени в руски чартърен самолет утре през Пловдив, тъй като са от град поставен под карантина, за да не бъде изложено на опасност здравето на останалите пътници“, каза още министърът.

След разговор с руския посланик той е поел ангажимент за отделен чартър, ако е възможно още утре, както е било предвидено по-рано, или в най-близко време. Ангелкова добави, че се поддържа връзка и с хотелите в Банско, като идеята е руснаците да бъдат настанени в един хотел, докато бъде осигурен отделен чартър от Руската федерация.

В Боровец има 25 чуждестранни туристи – 21 английски, на които утре им предстои заминаване с чартър, след което в курорта ще останат 3-ма граждани на Сърбия и австриец, които също утре ще заминат за своята страна, каза Ангелкова.

В Пампорово има 16 чуждестранни туристи – един от Румъния, 4-ма от Русия, които утре отпътуват, 5-има от Турция и двама от Хърватия, които също утре, хърватите мисля, че в събота, предстои да отпътуват, посочи министърът.

Коментари