Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
7 април - Световен ден на здравето
7 април - Световен ден на здравето
7 април - Световен ден на здравето Неделя, 07.04.2019 г., 09:23 ч. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

На 7 април светът отбелязва Международния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

По повод празника в парка „Заимов" в София Асоциация „Сърце", Национална пациентска организация и Дружеството на кардиолозите в България организират безплатна скринингова акция за наличие на сърдечносъдови рискови фактори. Скринингът е част от кампанията „Пази сърцето си!" и ще акцентира върху значението на навременната профилактика и ранното лечение на този тип заболявания.

Коментари