Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
73 милиона гледаха шоуто на Евровизия
73 милиона гледаха шоуто на Евровизия
Снимка: eurovision.tv
73 милиона гледаха шоуто на Евровизия Вторник, 26.05.2020 г., 17:07 ч. "Europe Shine a Light" представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020 в Ротердам и много от най-големите звезди на конкурса

Шоуто на Евровизия - "Europe Shine a Light" - е било проследено от 73 милиона зрители, съобщиха холандските организатори на събитието. То се състоя на 16-и май като заместител на финала на песенния конкурс, който беше отменен заради пандемията.

Данните показват, че спектакълът е привлякъл телевизионни зрители от 38 страни. Най-голяма аудитория концертът е събрал в Италия - 3 милиона души. Около 2,4 милиона зрители са проследили шоуто в Нидерландия и Великобритания.

65-то издание на конкурса Евровизия трябваше да се проведе между 12-и и 16-и май в ротердамската концертна зала "Ахой". Още на 18-и март обаче Европейският съюз за радио и телевизия взе решение конкурсът да бъде отменен тази година заради коронавируса.

Вместо финал организаторите излъчиха специалното шоу "Europe Shine a Light", в което бяха представени песните и артистите от отменената Евровизия 2020 в Ротердам и много от най-големите звезди на конкурса.

 

Коментари