ABBA ще издадат нова музика тази година

Информацията потвърди Bjorn Ulvaeus

11 май 2021
social
Снимка от facebook

Bjorn Ulvaeus потвърди, че ABBA ще издадат нова музика тази година. 76-годишният певец, автор на песни и продуцент категорично заяви, за радост на феновете, че “определено” шведския музикален феномен ще представи нови песни през 2021-а - 40 години след появата на последния им албум заедно “The Visitors”, който излезе през 1981 г. В интервю за австралийски вестник Bjorn каза, че вече не става дума за вероятности, а за нещо, което със сигурност ще се случи. 

Ulvaeus, който сформира шведската поп група ABBA заедно с Benny Andersson, Agnetha Faltskog и Frida Lyndstad, разкри, че с колегите му са се върнали в студиото, за да запишат нови парчета. 

“Ние сме наистина много добри приятели. Четиримата влязохме заедно в студиото за първи път от 40 години, знаейки какво сме преживели. Трудно е да се опише, но има между нас има много, много силна връзка”, обясни Bjorn. 

Още през 2018 г. ABBA обявиха, че планират да запишат нови песни за първи път от 35 години. Сега стана ясно, че всъщност разполагат с повече композиции, отколкото са възнамерявали да създадат. 

Пандемията от коронавируса принуди групата да отложи представянето на вече обявените по-рано нови песни “I Still Have Faith In You” и “Don't Shut Me Down”, както и холограмното си турне. 

Музикантите се разделиха през 1982 г. През 2016 г. за първи път се събраха за общо изпълнение на частно събитие, което отбеляза 50-годишнината от първата среща на Bjorn и Benny.

Засега не е известно дали новите песни на ABBA ще бъдат самостоятелни или част от албум. Няма и обявена конкретна дата за издаването им.  

Новини