Adam Driver разкритикува стрийминг платформите на фестивала във Венеция

31 август 2023
Adam Driver
Снимка от БГНЕС

Adam Driver разкритикува стрийминг платформите за отказа да отговорят на исканията на протестиращите актьори и сценаристи по време на пресконференцията на филма "Ферари" на филмовия фестивал във Венеция.

„Много съм щастлив да бъда тук, за да подкрепя този филм... Но също така съм много горд да бъда лице на филм, който не е свързан с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти, а също и да популяризирам директивата за лидерство на актьорската гилдия“, каза Driver. 

Звездата изрази недоумение от това, че по-малки дистрибуторски компании, като Neon (която стои зад "Ферари") и STX International могат да отговорят на изискванията на професионалното съсловие, а в същото време големи компании като Netflix и Amazon не могат. 

Driver играе Енцо Ферари в драмата на Michael Mann, която описва ключова година в живота на автомобилния магнат. Във „Ферари“ участват още Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell и Patrick Dempsey.

Driver работи с Netflix, когато участва във филма „Брачна история“ от 2019 г. заедно със Scarlett Johansson. За изпълнението си той беше номиниран за "Оскар" за най-добър актьор.

Mann също декларира солидарността си с протестиращите:

„Ферари“ беше направен, защото хората, които работиха по него, го направиха, като се отказаха от големи части от възнагражденията си, конкретно в случая с Adam и мен. Не е направен от голямо студио – нито едно голямо студио не ни е написало чек. И затова сме тук, солидарни”.

Новини