Adele отбеляза 10 години на "21"

Албумът изстреля британската певица до върха на американските класации

25 януари 2021
social
Снимка от instagram

Вторият албум на Adele "21" стана на 10 години. Колекцията беше издадена на 24 януари 2011 г. във Великобритания.

Певицата отбеляза годишнината с кратък коментар в профила си в Instagram: "Не мога да повярвам! Честити 10 години, стари приятелю! Странно е колко малко си спомням от това, което беше тогава и как се чувствах преди едно десетилетие". Тя публикува и малка фотогалерия, която започва с корицата на албума. "Благодаря ви от сърце, че ни допуснахте в живота си и че ми позволихте да бъда саундтрак на част от него", пише още звездата към феновете си.

"21" излезе на музикалния пазар в Северна Америка чак на 22 февруари 2011 г. и въпреки късната премиера се превърна в първия албум на Adele, който стига върха на американската класация.

Синглите от записа "Rolling in the Deep", "Set Fire to the Rain" и "Someone Like You" оглавиха Billboard Hot 100.

"21" донесе на Adele и шест статуетки "Грами", включително за албум, запис и песен на годината на 54-ата наградна церемония. Към днешна дата тя има 15 грамофончета.

През април 2017 г. "21" счупи рекорда за най-дълго задържал се в Billboard 200 албум на изпълнителка, като със своята 319 седмица в класацията задмина "Tapestry" на Carole King. Към момента колекцията на Adele е прекарала цели 497 седмици в списъка.

Послендият албум на певицата "25" излезе през 2015 г. и феновете нямат търпение да чуят нова музика от нея. Засега обаче тя не дава надежди това да се случи скоро, като през октомври миналата година разкри само, че четвъртият й албум още не е завършен.  

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Adele (@adele)

Новини