Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Africa" на Toto ще звучи "вечно" в пустинята
"Africa" на Toto ще звучи "вечно" в пустинята Вторник, 15.01.2019 г., 09:32 ч. Артист от Намибия постави звукова инсталация, захранвана от слънчеви батерии

Артист от Намибия увековечи хита на Toto “Africa”. Max Siedentopf създаде звукова инсталация в пустинята Намиб, чрез която песента от 1982г. ще звучи без прекъсване и на практика вечно. Тя е снабдена със слънчеви батерии.

“Исках да отдам почит на тази песен и физически да изложа “Africa” в Африка”, казва 27-годишният творец пред BBC. “Някои хора в Намибия я харесват, а други вероятно смятат, че това е най-лошата звукова инсталация създавана някога. Мисля, че това е голям комплимент”, допълва Siedentopf.

Той е избрал тайно място сред пустинята за инсталацията, която се състои от 6 тонколони свързани с MP3 плейър, в който има един единствен музикален файл - “Africa”. Артистът се надява, че почти петминутната композиция ще звучи дълги години или поне докато природата не се намеси. Max е избрал възможно най-издръжливите части, въпреки че е убеден, че суровата пустиня рано или късно ще унищожи инсталацията.

Сингълът на Toto “Africa” e четворно платинен и изненадващо се превърна в най-стриймваната песен във Великобритания през 2017г. Клипът на рок изпълнението има над 440 милиона гледания в YouTube.

Коментари