Alec Baldwin даде първото си интервю пред камера след инцидента

Актьорът простреля смъртоносно операторката Halyna Hutchins на снимачната площадка на филма “Rust”

31 октомври 2021
social
Снимка от БТА

Alec Baldwin даде първото си интервю пред камера след инцидента на снимачната площадката филма “Rust”, при който простреля смъртоносно операторката Halyna Hutchins.

В емоционален, но все пак любезен разговор актьорът и продуцент застана пред преследващите го папараци встрани от пътя във Върмонт и отговори на въпросите им за отношенията му с жертвата и за фаталния инцидент. 

“Тя ми беше приятелка. В деня, когато пристигнах в Санта Фе и започнах снимките, отидохме на вечеря с нея и Joel [Souza], режисьорът”, казва Baldwin във видеото. “Бяхме много добре сработен екип, който снимаше филм заедно и тогава се случи това ужасяващо събитие”. 

Видимо разстроен актьорът обясни, че няма право да коментира инцидента, заради продължаващото разследване и има изрична забрана да прави изявления от шерифа на Санта Фе. 

Baldwin засегна и темата за разрастващите се призиви към индустрията за забрана на истинските огнестрелни оръжия на снимачната площадка. Той каза, че не е експерт по въпроса и не би налагал мнение, но призна, че е необходима промяна и би подкрепил всякакви усилия и инициативи, които ще помогнат подобни инциденти да не се случват в бъдеще. 

На името на Hutchins беше създадена петиция за забрана на оръжията и по-добри условия на труд за снимачните екипи. 

Новини