Александър Скарсгард и Никол Кидман разказват древна легенда

"Викингът" разкрива на какво е способен човек, воден от жаждата за отмъщение

22 април 2022
social
Снимка от Форум Филм България

От днес, Викингът ни повежда на безкомпромисно кинопътешествие в бруталния, но магнетичен свят на викингите и ни разкрива на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, воден от жаждата за отмъщение.

В специално видео виртуозният режисьор Робърт Егърс, звездата Александър Скарсгард и част от екипа на филма, повдигат завесата към може би най-реалистичното и всепоглъщащо претворяване на богатия и сложен бит на викингите, което сме виждали на големия екран.

Впечатляващият звезден актьорски състав, начело с Александър Скарсгард, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Итън Хоук, Бьорк и Уилям Дефо, е финалният щрих, който превръща Викингът в празник за всички любители на киното.

Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява Хамлет на Уилям Шекспир, Викингът разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

Новини