Alma се завърна с нов сингъл

“Close The Door” е само началото на цяла поредица от проекти

06 Февруари 2022
social
Снимка от Virginia Records

Alma се завърна с нов сингъл след почти година отсъствие. Последната песен на певицата и автор на песни, “Far Far Away”, излезе през март 2021 г.

“Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми във Великобритания обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа”, споделя младата изпълнителка.

В началото на миналия октомври Alma става участник във второто издание на Sofia Songwriting Camp - единствения международен творчески лагер у нас. Именно там, още първия ден, влиза в студио с любимия си румънски продуцент и приятел Крис Тарчеа – Моноар, съавтор на най-големите й хитове, и с норвежката изпълнителка Джулия Финсетър.

Така се ражда песента “Close The Door” – в импровизирано студио, разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина. Когато организаторите на лагера чуват песента, признават, че Alma, Крис и Джулия са създали проект с потенциал на хит.

“Трудно ми е да определя стила на това парче. Може би най-вярно би било да го нарека странен, меланхоличен поп. “Close The Door” е само началото на цяла поредица от проекти, които нямам търпение да ви представя“, споделя Alma.

Новият сингъл на Alma вече има необикновена съдба за български проект – ще излезе под шапката на Sony Music в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а в Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и др., ще бъде промотиран от Warner Music. Зад него в Гърция застава лейбълът на Claydee - Down2Earth, а в Турция – една от водещите музикални компании там.

Едновременно дръзка и нежна, изненадващо различна - такава е Alma във видеото към песента, създадено от доказалия се екип от професионалисти – режисьора Виктор Чучков, оператора Борис Славков и Albion Films, работили по някои от най-големите български филмови продукции.

Визуализацията на “Close The Door” е омайваща картина на различните персонажи, които всеки от нас приютява в личността си и които се борят в главите ни. Alma, която в училище учи и „Театър“, с лекота се превъплъщава във всяка една от ролите.

 

Новини