Ana de Armas се преобрази в Marilyn Monroe

Излезе първи трейлър на филма за покойната кинолегенда, който не е подходящ за зрители под 17 години 

28 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Netflix пусна официален трейлър на “Blonde” с режисьор Andrew Dominik и с актрисата Ana de Armas в ролята на покойната кинолегенда Marilyn Monroe. Предимно черно-бялото видео загатва историята на Norma Jeane, която се превръща в холивудска легенда с ролите си в “Джентълмените предпочитат блондинки” и “Някои го предпочитат горещо”, но и чиято слава се простира далеч отвъд филмовата ѝ кариера. 

В трейлъра Marilyn разговаря с Атлета или Joe DiMaggio (Bobby Cannavale), нейния втори съпруг, за това какво е да живееш под тежката светлина на прожекторите. “Знам, че човек трябва да свикне с това. Но аз просто не мога”, казва тя. 

Сцени показват актрисата, която се опитва да премине през тълпи от папараци и екзалтирани фенове. Напрежението е прекалено голямо за звездата и друг кадър показва как тя крещи преди да се опита да издере лицето си. Както казва тя на Joe "Не мога да понеса да изиграя още една сцена с Marilyn Monroe".

"Marilyn не съществува. Когато изляза от гримьорната си, съм Norma Jeane. Същата съм и когато камерата започне да снима. Marilyn Monroe съществува само на екрана”, добавя легендата на Холивуд. 

Изненадващо мрачният трейлър завършва с Marilyn, която катастрофира, бяга в болнична нощница и е носена от мъже в костюми. 

Базиран на романа на Joyce Carol Oates, филмът смесва реални и измислени събития от живота на Marilyn, за да изследва начина, по който тя е била митологизирана след смъртта ѝ през 1962 г. "Видях суров материал от адаптацията на Andrew Dominick и това е стряскаща, гениална, много тревожна и вероятно най-изненадващото - напълно “феминистка” интерпретация”, написа Joyce в Twitter миналата година и добави “Не съм сигурна, че друг мъж режисьор е постигал нещо такова досега”.  

Пътят на “Blonde” до екрана е доста дълъг, а представянето му се забавя още повече, след като получава рейтинг на неподходящ за зрители под 17 години. Това шокира режисьора: "Бях изненадан. Мислех, че сме рисували в очертанията”. 

Той отбелязва, че сексуалността и голотата във филма не са това, което очакват хората, и обяснява, че те служат на по-висша цел от типичните голи сцени: "Това не е изобразяване на щаслива сексуалност. Това е изображение на ситуации, които са съмнителни”.   

В друго интервю режисьорът казва, че “Blonde” подхожда със съчувствие   към една неразбрана личност: “Филмът е искрен. Направен е с любов и добри намерения. Но в същото време е изпълнен с гняв. Често се оказвам в ситуации, в които хората ме възприемат като провокативен, но аз никога не съм се опитвал да постигна това. Просто се опитвам да кажа нещата по най-ясния възможен начин. Амбицията ми е да ви накарам да се влюбите в Marilyn".

Ana от своя страна споделя, че много се гордее с крайния резултат, защото това е чувствително и внимателно описание, въпреки рейтинга. Именно заради това тя се е съгласила да участва в “дръзкия” проект: “Искахме да разкажем човешката страна на нейната история. Славата е това, което е превърнало Marilyn в най-забележителната личност в света, но също така именно славата е превърнала Norma в най-невидимата личност”. 

Премиерата на “Blonde” ще бъде на 23-и септември. 

 

Новини