Ariana Grande и Demi Lovato се разделиха със Scooter Braun

22 август 2023
Ariana Grande
Снимка от YouTube screenshot

Mузикалният магнат Scooter Braun, който влезе в заглавията заради дългогодишния спор за мастър записите на Taylor Swift, е загубил две от най-големите си клиентки.

Вчера в Billboard се появи информацията, че Demi Lovato е прекратила договора си с мениджъра, а днес се съобщава, че това е направила и Ariana Grande.

Колумбийската звезда J Balvin, който подписа с Braun през 2019 г., напусна през май и сега се управлява от Roc Nation (компанията на Jay-Z).

Преди дни имаше съобщения, че Justin Bieber се е разделил с Braun, но негов представител отрече това да е вярно.

Braun е един от най-успешните музикални мениджъри в света. Сред клиентите му са David Guetta, Black Eyed Peas, Ava Max, Carly Rae Jepsen и Quavo. Той започва кариерата си като тийнейджър, рекламирайки партита и събития в Атланта, преди да подпише с Def Jam Records. Но големият му пробив идва през 2008 г., когато попада на видео в YouTube на пеещия 12-годишен Bieber и вижда в него звезден потенциал. Открива го чрез училището му и момчето става част от музикалния лейбъл, който Braun създава с R&B звездата Usher.

Bieber бързо се превърна в една от най-големите поп звезди, а Braun успя да преведе кариерата му през няколко етапа на възходи и падения, включително периода през 2013-14 г., когато певецът беше изправен пред поредица от арести за вандализъм, опасно шофиране и нападение.

„Не можех да се откажа от него, не можех да го оставя да умре“, каза Braun пред Guardian през 2016 г.

В крайна сметка той помага на певеца да възстанови имиджа си, като организира участието му в шоуто "Comedy Central", което демонстрира неговата скромност, съчетано с редица сингли, включително "Sorry" и "Love Yourself", които белязаха трансформацията му от тийнейджърски идол във възрастна звезда.

Ariana Grande подписа с Braun през 2013 г. и оттогава издаде шест албума, като всички с изключение на един оглавиха американската класация.

След атентата в Манчестър, който отне живота на 22-ма нейни фенове, Braun организира благотворителния концерт "One Love", който помогна за събирането на милиони британски лири в подкрепа на семействата на жертвите.

Grande не е издавала албум от "Positions" от 2020 г. и в момента работи по филмовата адаптация на бродуейския мюзикъл "Wicked".

Не е ясно дали тя прекъсва всички връзки с Braun извън управлението на музикалната ѝ кариера. 

Demi Lovato подписа договор с мениджъра през 2019 г. Според източници на Variety, раздялата им е приятелска. Всъщност в неделя Braun публикува съобщение в социалните мрежи за рождения ден на певицата, като я нарече "един от най-милите хора на света".

През последните години Scooter Braun стана известен и с враждата си с Taylor Swift, която започна през 2019 г., когато той купи нейния бивш звукозаписен лейбъл Big Machine за 300 милиона долара чрез своята инвестиционна група Ithaca Holdings. Така той придоби контрол върху мастър записите на първите шест албума на мегазвездата. Тя определи това като акт на агресия, който я е лишил от работата на живота ѝ. Предполага се, че техните отношения са се обтегнали допълнително и заради отношенията на Braun с Kanye West. Мениджърът управляваше кариерата на рапъра две години и половина от 2015 г.

West често се подиграваше на певицата, а нещата загрубяха, когато през 2009 г. прекъсна благодарствената ѝ реч на наградите на MTV. По-късно той записа песен, в която си приписва заслугите за нейната популярност. А в клипа на друга своя песен имаше восъчна фигура на голото ѝ тяло.

Според Swift Braun е насърчавал това поведение на рапъра. 

В резултат на всичко това тя блокира използването на нейната музика в телевизионни предавания и филми, с което прекъсна значителна част от приходите на инвестиционната компания на Braun. По-късно започна да презаписва старите си албуми, за да си върне правата върху песните, с което пък обезцени оригиналите, притежание на мениджъра.

В крайна сметка Braun продаде каталога на звездата на друга инвестиционна филма, Shamrock Holdings. Продаде и Ithaca Holdings на южнокорейската компания HYBE, която представлява звезди като BTS и NewJeans.

Braun в момента е изпълнителен директор на HYBE за САЩ, а по-рано тази година допринесе компанията да се сдобие с хип-хоп лейбъла Quality Control, в който са известните рапъри Quavo, Lil Baby и Lil Yachty.

Новини