Ariana Grande ни кани в Изумрудения град с тийзър на "Wicked"

12 Февруари 2024
Wicked
Снимка от YouTube screenshot

По традиция мачът за Суперкупата по американски футбол - най-скъпото рекламно време, към което има и най-голям интерес - беше използван за излъчване на множество нови реклами, както и за представяне на първите трейлъри на нови филми. 

Тази година сред промотираните нови кинозаглавия беше и първият поглед към музикалния филм "Wicked", адаптация на известния мюзикъл на Бродуей, чиято реализация за големия екран отне повече от 10 години. 

В неофициалната предистория на "Магьосникът от Оз" в главните роли са Ariana Grande като Глинда и Cynthia Erivo като Елфаба. Историята разказва за приятелството между двете и за това как са станали известни в страната Оз като Добрата магьосница Глинда и Злата вещица от Запад. 

В първото рекламно видео от филма се чува песента "Defying Gravity" в изпълнение на Grande и Erivo. 

В интервю за сп. Vanity Fair Grande определя връзката между двете героини като "безкористна любов и приятелство" и добавя, че всяка от тях приема другата такава, каквато е. 

Режисьорът на филма Jon M. Chu ("Луди богати азиатци" и "Във висините") публикува и първия постер, на който са фигурите на Глинда и Елфаба, а сенките им образуват буквата "W". 

В продукцията участват също Jonathan Bailey, познат от сериала "Бриджъртън", и носителката на "Оскар" Michelle Yeoh. 

"Wicked" ще бъде в две части. Първата ще излезе по кината на 27 ноември тази година, а премиерата на втората е планирана за 26 ноември 2025 г. 

Magic - Музиката, която обичаш 

Новини