Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Астрономи откриха повтарящи се сигнали, идващи от Вселената
Астрономи откриха повтарящи се сигнали, идващи от Вселената
Астрономи откриха повтарящи се сигнали, идващи от Вселената Събота, 17.08.2019 г., 07:00 ч. Два източника "изпращат" сигналите , като първият се повтаря десет пъти, а вторият три пъти.

Астрономите от университета Макгил в Монреал, Канада, твърдят, че са идентифицирали осем повтарящи се радиосигнала, пише изданието Science Alert.

Източникът на сигналите, известни още като "бързи радиоимпулси", не е известен, но учените предполагат, че произхода им е естествен.

Два източника "изпращат" сигналите , като първият се повтаря десет пъти, а вторият три пъти. По този начин, най-дългата пауза между засечените радиовълни е 20 часа. Според експерти това може да показва повтаряемост.

Освен това първият сигнал има по-ниски степени на разсейване на сигнала, което означава, че източникът му е сравнително по-близо до Земята. Бързите радиоимпулси продължават няколко милисекунди и са свързани с отделяне на огромни количества енергия в Космоса, като изчезване на звезда.

Подобен източник изпращаше сигнали през 2012 г. и между 2015 и 2017г. Учените тогава предположиха, че става дума за изчезваща неутронна звезда.

Коментари