Backstreet Boys се скараха заради Доналд Тръмп?

Kevin Richardson намекна, че е загубил най-добрия си приятел

16 януари 2021
social
Снимка от facebook

Kevin Richardson от Backstreet Boys написа загадъчно съобщение в Twitter за това, че е загубил "най-добър приятел заради QAnon”. Певецът публикува линк към статия в сп. Cosmopolitan, в която авторът разказва как е загубил приятел заради теориите на конспирацията на член на движението. В поста той написа и коментар: "Интересно четиво". QAnon накратко е организацията, която стои зад конспиративните теории по време на цялата предизборна кампания на Доналд Тръмп в САЩ.

Активността на Kevin в социалната мрежа се случва дни, след като неговия колега от Backstreet Boys, Brian Littrell, сподели, че си е направил акаунт в приложението Parler, което се използва от поддръжници на Доналд Тръмп, консерватори, почитатели на конспиративните теории и крайно десни екстремисти. Brian сподели профила си в платформата на фона на блокирането на акаунтите на Тръмп от социалните мрежи, заради коментарите му във връзка с щурма на Капитолия.

Туитът на Littrell предизвика гняв и сред феновете на групата, като една от тях коментира: “Това ми разби сърцето. Как може да подкрепяш това? Честно... Изобщо не е забавно. Фенка съм от 22 години, но това... Приключих". Друг добави "Това е меко казано разочароващо".

Междувременно след насилието във Вашингтон Тръмп стана първият президент на САЩ, срещу когото два пъти е стартирана процедура по импийчмънт. Той ще се изправи на изслушване в Сената, което може да му попречи да се кандидатира отново за Белия дом в бъдеще, ако бъде признат за виновен.

Новини