Bananarama на 40 години с нов албум

Изпълнителките на "Cruel Summer" и "Venus" обещаха концерти и още изненади

29 април 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Bananarama ще отбележат 40-ата си годишнина с нов албум.

Поп дуото в състав Sara Dallin и Keren Woodward представи днес новия си сингъл "Favourite". Това е първата им нова музика от 2019-а, когато излезе албума "In Stereo".

Парчето е с електро-поп звучене и всъщност е старо - от 2018 г., когато дъщерята на Sara, Alice Dallin-Walker, го издава като част от своя албум "Narcissus". Тя също е певица и автор на песни, и участва и в новата версия, записана от Bananarama.

"Favourite" ще бъде включена в четвъртия запис на дуета "Masquerade", който ще излезе на 22-и юли.

Певиците планирали да издадат само мини-албум, но след началото на пандемията се наложило да отменят участията си, решили да продължат да пишат песни.

60-годишната Sara каза: "Обичам да пиша песни, това вероятно е любимата ми част. Да се откъсна от всичко и да измислям идеи, и след това да разкажа история за по-малко от 4 минути, това наистина е изкуство".

61-годишната Keren добавя: "Миксирането на музика, вокали и хармонии наистина е нашата сила".

Заглавната песен от албума напомня Pet Shop Boys през 80-те години на миналия век.

Bananarama имат над 30 милиона продадени копия от албумите им и тази година ще отпразнуват 4 десетилетия от излизането на дебютния им сингъл "Aie a Mwana".

Изпълнителките на "Cruel Summer" и "Venus" намекнаха и за "поредица от концерти и още изненади", които предстоят през годината. Не се предвижда участие на бившите членове на групата Siobhan Fahey и Jacquie O'Sullivan.

Новини