Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Beatles се събират в новия албум на Ringo Starr
Beatles се събират в новия албум на Ringo Starr
Снимка: facebook
Beatles се събират в новия албум на Ringo Starr Събота, 14.09.2019 г., 11:08 ч. Paul McCartney участва в записите, в които са използвани елементи от творчеството на John Lennon и George Harrison

Beatles се събират в новия албум на Ringo Starr. В колекцията участва Paul McCartney за изпълнение на песента на John Lennon “Grow Old With Me”. Албумът на Ringo "What’s My Name" ще излезе на пазара на 25-и октомври.

“Grow Old With Me” е една от последните песни, които Lennon е написал преди смъртта си, и излиза през 1984г. като част от посмъртния му албум с Yoko Ono "Milk and Honey". Starr каза, че се вдъхновил да запише парчето след като продуцентът Jack Douglas го попитал дали е слушал “Bermuda Tapes” - колекция демозаписи, направена от Lennon през 1980г.

“Пях по най-добрия начин, на който съм способен", споделя Starr за записа в изявление. “Всички дадохме най-доброто от себе си. Другото хубаво нещо е, че много исках Paul да свири в парчето и той се съгласи. Paul дойде и свири на бас китарата, и пее малко с мен. Така и John сякаш участва в записа... А в струнните инструменти е включена и партия от "Here Comes The Sun" на George Harrison. Затова може да се каже, че се събрахме четиримата".

Освен детайли за албума "What’s My Name", Starr сподели и едноименния сингъл, написан от дългогодишния член на "All-Starr Band" Colin Hay. За заглавието е използвана емблематична за концертите на Starr реплика, а самата песен представлява необуздан рокендрол, в който музикантът размишлява над кариерата с дръзка увереност.

"What’s My Name" е 20-ият албум на Starr и следва "Give More Love" от 2017г. В записите освен McCartney и Hay, участват Joe Walsh, Benmont Tench, Edgar Winter, Steve Lukather, Richard Page, Warren Ham, Windy Wagner и още много други. Starr е записал албума в студиото си "Rocabella West".

Коментари