Beatles се завърнаха в пълен състав с „Now And Then“

02 ноември 2023
Beatles
Снимка от БГНЕС

След месеци на чакане Paul McCartney и Ringo Starr споделиха „Now And Then“ – последната песен от Beatles, в която участват и четиримата оригинални членове.
 
За дългоочаквания проект разкри за първи път McCartney през юни. Тогава той потвърди, че работи върху ново парче с барабаниста, което ще бъде„последната“ песен от дискографията на групата.
 
Озаглавено „Now And Then“, парчето произлиза от демо касета, записана от покойния член от групата John Lennon и е завършена с помощта на изкуствен интелект (ИИ) – благодарение на технологията вокалите на автора на песни са извадени от първоначалния запис и това е позволило на живите членове да работят с тях. 

Откакто за първи път споделиха информация за песента, McCartney и Starr продължиха да говорят за проекта в следващите месеци. Ringo дори сподели, че смята песента за „красива“, а по-късно призна, че работата по сингъла е била „все едно John Lennon отново е с нас“.

Снощи (1-и ноември) беше излъчен кратък филм в YouTube канала на групата, който документира историята зад песента и как се е появила.

Създаването на клип към песента е поверено на режисьора Peter Jackson. Това е първото музикално видео, което той прави, и ще се появи утре, 3-и ноември.

Освен това, следващата седмица (10-и ноември) Beatles ще пуснат нови разширени издания на колекциите „1962-1966 (The Red Album)“ и „1967-1970 (The Blue Album)“.

Новини