Бен Афлек и Мат Деймън заедно в спортен филм

Афлек ще бъде и режисьор

24 януари 2023
Matt Damon
Снимка от БГНЕС

Бен Афлек и Мат Деймън отново ще работят заедно по предстоящ филм, разказващ за преговорите на Nike с члена на Залата на славата на баскетбола Майкъл Джордан. Съвместните носители на наградата "Оскар" ще участват във филма Air на Amazon Studios, който според съобщенията ще получи глобална премиера по кината на 5 април 2023 г., съобщи Антъни Д'Алесандро от Deadline в понеделник (23 януари).

Афлек, който ще бъде режисьор на филма, ще играе и ролята на съоснователя на Nike Фил Найт, а Деймън ще играе изпълнителния директор Сони Вакаро в актьорски състав, включващ също Джейсън Бейтман, Крис Месина, Матю Махер, Марлон Уейънс, Крис Тъкър , Виола Дейвис, Густав Скарсгард и Джулиус Тенон. Съобщава се, че Air ще има по-дълъг прозорец в кината от последните издания на Amazon преди стрийминг на Prime Video и ще се разпространява с Warner Bros. Pictures в международен план като част от партньорството му с MGM на Amazon, според Д'Алесандро.

Афлек и Деймън преди това са споделяли екрана в Добрия Уил Хънтинг, който спечели на дуото Оскар за най-добър оригинален сценарий, и Догма, но Air ще отбележи първия път, когато Афлек режисира филм с участието на своя дългогодишен приятел.

Новини