Beyoncé като Лейди Годайва

Певицата разпространи обложката на новия си албум “Renaissance”

01 юли 2022
social
Снимка от facebook

Beyoncé показа корицата на новия си албум и изглежда се е вдъхновила за нея от Лейди Годайва. Звездата публикува в социалните мрежи снимка, на която е седнала върху сребристо изображение на кон на черен фон, в много оскъдно сребристо облекло, ако изобщо може да се нарече така това, което носи.

За разлика от предишните си два албума, които се появиха изненадващо, с “Renaissance” звездата предприе традиционен подход и обяви дата за премиерата - 29-и юли. В заглавието има и допълнение - "act i" - което намеква, че става дума за първо действие от по-мащабен проект. Тя вече пусна и първа песен от колекцията - “Break My Soul”.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Beyoncé (@beyonce)

След публикуването на обложката на албума много от феновете сравниха изображението с картината на Джон Колиър от 1897г., показваща британската благородничка Лейди Годайва седнала гола върху кон, покрита единствено от дългата си коса и яздеща по улиците на Ковънтри, Великобритания. Други път видяха прилики със снимка на актрисата и бивша съпруга на Mick Jagger, Bianca Jagger, на кон в легендарния нощен клуб в Ню Йорк “Студио 54”. 

В Instagram Beyoncé обясни, че иска “Renaissance” да помогне на хората да избягат от проблемите на ежедневието и да се почувстват свободни:

"Създаването на този албум ми позволи да имам място, в което да мечтая и да избягам от това страшно време за света. Позволи ми да се чувствам свободна и готова за приключения във време, когато почти нищо не се движеше. Намерението ми беше да създам безопасно място, място без предразсъдъци. Място свободно от перфекционизъм и прекалено много мислене. Място да крещиш, да се освободиш, да чувстваш свободата. Това беше красиво изследователско пътешествие. Надявам се да намерите радост в тази музика. Надявам се да ви вдъхнови да освободите танца в себе си. И да се чувствате уникални, силни и секси, точно каквито сте”.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Beyoncé (@beyonce)

Новини