“Blinding Lights” постигна нов рекорд

Хитът на The Weeknd е в топ 10 на САЩ вече цяла година

09 март 2021
social
Снимка от БТА

Хитът “Blinding Lights” на The Weeknd стана първата песен, задържала се в топ 10 на американската класация за сингли Billboard Hot 100 в продължение на цяла година. Парчето излезе през ноември 2019 г. и вече 52 последователни седмици е в чарта, като в момента е под номер три. Преди канадския изпълнител рапърът Post Malone държеше рекорда за най-дълго време, прекарано в топ 10 на класацията - неговата песен “Circles” се задържа там за 39 седмици. “Blinding Lights” държи рекорда за най-дълго време в топ 5 на класацията с 43 седмици.

С общо 65 седмици челната десетка “Blinding Lights” е на път да подобри рекорда на “Radioactive” на Imagine Dragons, която прекара в топ 10 общо 87 седмици в периода 2012 to 2014 г. 

The Weeknd пя на шоуто на Супербоул през февруари в Тампа, Флорида, като закри мини концерта си именно с “Blinding Lights”. По-късно той получи диамантен пръстен, подобен на играчите от американската футболна лига, който да му напомня за този важен момент в кариерата му. Преди шоуто певецът призна, че вдъхновение за неговото изпълнение е почерпил от вълнуващото представяне на Diana Ross през 1996 г.

The Weeknd изнесе кратък концерт на Супербоул

Новини