Bono издава мемоарите си

"Предай се: 40 песни, една история" излиза през ноември

11 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Фронтменът на U2 ще издаде мемоарите си. За книгата на Bono се говори отдавна, но сега информацията беше потвърдена от издателството.

Договор за автобиография е бил подписан още през 2015 г., но е бил запазен в тайна. Първите слухове за сделката датират от 2019 г.

Книгата е озаглавена "Surrender" и ще бъде на книжния пазар по света на 1-и ноември.

“Когато започнах да пиша книгата, се надявах да нарисувам в пълнота това, което само съм загатвал преди това в песни", казва 62-годишният ирландски музикант и активист, с истинско име Paul David Hewson, “Хората, местата и възможностите в живота ми. "Surrender" (предай се-англ.) е дума, която има много богато значение за мен. Докато растях в Ирландия през 70-те години с вдигнати юмруци (имам предвид в музикален смисъл), това не беше естествена концепция. Това е дума, около която се въртях многократно, докато не събрах мислите си за книгата. Все още се боря с тази най-смиряваща заповед. В бандата, в брака ми, във вярата, в живота ми като активист. "Предай се" е историята за липсата на прогрес на един поклонник... Със солидно количество забавления по пътя".

Подзаглавието на книгата е “40 песни, една история" - препратка към структурата на "Surrender": 40 глави, всяка от които използва за заглавие песен на U2. Сред многото хитове на групата, които ще видим, са “With Or Without You”, “Sunday Bloody Sunday” и “Where the Streets Have No Name”.

Новини