Brad Pitt обвини Angelina Jolie, че иска да съсипе Chateau Miraval

17 юни 2023
Brad Pitt
Снимка от БГНЕС

Vanity Fair публикува разследване на заплетената и скандална битка на Анджелина Джоли и Брад Пит, наречена "Войната за розето". 

След развода си бившите съпрузи от няколко години са в спор за френското имение с винарна и старинен замък, което някога са купили за щастлив съвместен живот с децата си. То в крайна сметка се оказва най-големият производител на розе в света според различни експертни класации.

Неотдавна Пит подаде поредната жалба в съда срещу компанията на руския бизнесмен Юрий Шефлер, на когото Джоли продаде своята част от лозето Chateau Miraval, което отново върна историята в центъра на вниманието.

Наскоро Анджелина Джоли заяви, че Брад Пит се е опитал да й запуши устата за насилието над децата им. Новината дойде малко след изявленията на самия Пит: той обвини бившата си съпруга, че иска да унищожи бизнеса му с розе в „Шато Миравал" от злоба и за отмъщение.

Авторът на разследването Марк Сийл пише, че имението се е превърнало в търговско предприятие от висок клас, произвеждащо мед, зехтин, линия за грижа за кожата и музика от Miraval Studios. Всичко започва с характерното вино Miraval Côtes de Provence rosé, като през 2021 г. приходите от продажби достигат 50 млн. долара.

На това място се произвежда вино от векове. Имението, което е собственост на италианско благородническо семейство в продължение на пет поколения, е продадено през 1972 г. на френския джаз музикант Жак Люсие. Той превръща древната водна кула в звукозаписно студио, в което са работили известни музиканти като Стинг и Шаде, а Пинк Флойд записват там своя хитов албум от 1979 г. The Wall. 

Новини