Brad Pitt ще участва в последния филм на Quentin Tarantino

02 Февруари 2024
Brad Pitt
Снимка от БГНЕС

Brad Pitt вероятно ще се събере отново с Quentin Tarantino за десетия и предполагаемо последен филм на режисьора, “The Movie Critic”. 

Tarantino не разкрива подробности за лентата, но се твърди, че действието се развива в Южна Калифорния през 70-те години на миналия век и в центъра му е циничен филмов рецензент. Говори се, че е вдъхновен от живота на покойната Pauline Kael, писала за сп. New Yorker, която беше един от най-влиятелните филмови критици на своето време.

Tarantino отклони въпросите за “The Movie Critic” по време на филмовия фестивал в Кан през 2023 г., като каза само: 

„Не мога да ви кажа [нищо], докато не видите филма. Изкушавам се да направя някои от монолозите на героя точно сега, но няма да го направя. Може би ако имаше по-малко видеокамери. Просто трябва да изчакате и да видите”.

През част от настоящата година Pitt ще продължи да работи по филма за Формула 1 от режисьора на "Топ Гън: Маверик" Joseph Kosinski. В продукцията актьорът е в ролята на състезател-ветеран, който се завръща в професията, за да се изправи заедно с един новобранец срещу титаните в спорта. 

Pitt и Tarantino работиха заедно в "Гадни копилета" през 2009 г., а после и през 2019 г. в "Имало едно време в Холивуд". Участието му в този филм донесе на актьора "Оскар" за поддържаща роля. 

Tarantino обяви намерението си да се "пенсионира" от филмовата индустрия след десетия си филм.

Новини