Brad Pitt спря снимките на филма за Ф1 заради стачката

30 юли 2023
Brad Pitt
Снимка от БГНЕС

Brad Pitt прекрати временно снимките на филма си за Формула 1. По този начин актьорът изразява солидарност със стачката на своите колеги актьори и сценаристи. 

Носителят на "Оскар" е в Европа за работата по продукцията, но според британски медии, планираните дейности за следващите два месеца са спрени, като израз на подкрепа за стачката. Изтъква се, че това има сериозни финансови последствия за филма, но актьорът е решил, че трябва да покаже солидарност. 

Според информацията днес е трябвало да се снимат сцени в Белгия по време на реално състезание там, но ангажиментът е бил отменен. 

По план следващите снимки ще са в Лас Вегас през ноември, като екипът се надява, че дотогава стачката ще е приключила със споразумение в полза на актьорите и сценаристите. 

Pitt участва във филма като актьор и продуцент. Сред продуцентите и звездата от Формула 1 Lewis Hamilton. Екипът наскоро снима по време на британското състезание на пистата Силвърстоун, където Pitt подкара състезателна кола и според информацията е достигнал скорост от 240 км/ч. 

Новини