Brian May ще записва албум с инструментали

Преди това обаче музикантът изчаква да приключи ангажиментите си с Queen

11 септември 2021
social
Снимка от facebook

Следващият соло запис на Brian May, ако изобщо има такъв, може да инструментален албум.

В интервю за последния брой на сп. Goldmine китаристът на Queen казва, че обмисля да се завърне в студиото и да запише избрани инструментални парчета: “Определено мисля за нов албум. И колкото и да е странно, мисля че вероятно ще бъде с инструментали този път. Защото имам достатъчно идеи. И доста недовършена работа".

Последният самостоятелен проект на музиканта "Another World" излезе през 1998 г.

Дори и да реши да запише нов албум, May уточни, че първо трябва да приключи с ангажиментите си за турнето на Queen с Adam Lambert: “Имаме голямо световно турне, което трябва да направим. Отлагаме вече доста време, след като го започнахме малко преди началото на пандемията. Започваме през май. Когато приключим, мисля че ще имам достатъчно време да направя албум, ако съм в състояние".

May казва още, че никога досега не е мислил за инструментален албум, защото когато пише песни, винаги си представя вокалист в тях.

По-рано този месец May разкри, че Queen са се върнали в студиото и работят по нова музика, но призна, че засега нищо добро не е излязло от сесиите.

Живите членове на Queen, May и Roger Taylor, правят концерти с Adam Lambert от десетилетие, но не са записвали нов материал с него.

Новини