Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Британският премиер също е болен от COVID-19
Британският премиер също е болен от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Британският премиер също е болен от COVID-19 Петък, 27.03.2020 г., 14:44 ч. Борис Джонсън развил леки симптоми на настинка през последните 24 часа и си направил тест

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от "Даунинг стрийт". Във видеообръщение от дома си той каза, че е с леки симптоми и ще се самоизолира в официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10.

Джонсън си е направил тест след препоръка от личния му лекар, като през последните 24 часа имал лека кашлица и температура.

Британският премиер заяви уверено, че ще продължи да работи, защото с магията на технологиите може без проблем да поддържа връзка с всички министри и представители на институции, докато спазва стриктно мерките за безопасност и карантината.

Джонсън завърши посланието си с думите "Заедно ще победим това".

Във Великобритания има повече от 11 600 потвърдени случая на коронавирус, а 578 души са починали. До преди седмица страната подхождаше спокойно към ситуацията и не взимаше мерки, докато много държави в Европа вече бяха въвери забрани и ограничения с цел забавяне на разпространението на COVID-19.

 

Коментари